סלט מבושל. סלט בסיסי ומתאים במיוחד לימי הקיץ, חם או קר (לטעמי הרבה יותר טעים קר).

טעים גם קר וגם חם | צילום פרטי

השבוע הגיעה אלי קבוצה קטנה בהתראה קצרה וברעב גדול (ומצפים ממני). במקרר חיכה לי הסלט הזה, והוא היה אדום ולוהט, תרתי משמע. כי ככה אני אוהב אותו - חריף ובועט.

העברתי חלק נכבד ממנו למחבת, חיממתי, הוספתי ביצים, שמתי על אש נמוכה וחיכיתי במעקב צמוד לרגע הנכון. הגשתי למרכז השולחן, ואז החלו להישמע קולות ההנאה והנחת. יחד עם לחם שחור רגיל, פשוט, שיודע לקחת יפה בכל סיבוב - והסתדרנו בכבוד רב.

הסלט מעולה בסנדוויץ', וגם כתוספת לאורז או מג'דרה עשירה. הוא נהדר גם כטאפאס. חומרי הגלם פשוטים, ההכנה לא מסובכת, ויש בסיס למרחב אופציות קולינריות זמינות וקלילות לימי אוגוסט.

סלט מבושל -
סלט חצילים, עגבניות וגמבה

החומרים:

3 חצילים קלופים פרוסים (עבה)

4 פלפלי גמבה אדומים

2 פלפלים חריפים

8 שיני שום פרוסות

15-10 עגבניות שרי שלמות

קופסת עגבניות שרי שלמות (400 גרם)

2 כפות רסק עגבניות

כפית פפריקה מתוקה

כפית שטוחה של כורכום

פלפל שחור גרוס

מלח

מעט שמן לטיגון 

צילום פרטי

אופן ההכנה:

 מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים ומפזרים מלח גס. מורחים את פרוסות החצילים בשמן ומפזרים אותן על גבי התבנית. מוסיפים את הגמבה ואת הפלפלים החריפים (גם אותם יש לשמן בנדיבות ולפזר מעל הכול מלח גס).

להעביר לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות ל־25 דקות. מוציאים, הופכים את החצילים והפלפלים ומחזירים לתנור לעוד 20 דקות. חשוב שכולם יקבלו צריבה יפה מכל הצדדים.

 מוציאים את התבנית לצינון. סוגרים את הפלפלים בשקית ניילון לכ־20 דקות. זה מקל מאוד על הקילוף והניקוי. את הפלפלים משאירים שלמים, את הגמבה חותכים לרבעים.

בסיר שטוח ורחב מחממים מעט שמן ומטגנים את שיני השום בשלמותן כמה דקות. מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים יחד כחמש דקות מכל הצדדים.

מוסיפים את שימורי עגבניות השרי ואת רסק העגבניות ומטגנים יחד שתי דקות. מוסיפים כ־3/4 כוס מים רותחים ומבשלים על אש בינונית כ־5 דקות.

מתבלים ומערבבים בעדינות. מוסיפים ומסדרים יפה את פרוסות החצילים, הגמבה והפלפל החריף.

מכסים, מנמיכים אש ומבשלים עוד כרבע שעה.

אפשר גם: הסלט נהדר כמו שהוא - קר או חם או בטמפרטורת החדר.

הוא נפלא כמצע לביצים, מעין שקשוקה משודרגת. אפשר להוסיף פטה או לצד יוגורט.