מצילים חומרי גלם, מבשלים ומשלמים כמה שרוצים - זו שרשרת המזון עליה בנוי המיזם ״רובין פוד״, שמעודד הצלת מזון תחת הכותרת ״אוכל טוב לגוף, לנשמה ולארנק״.

חוויה של טעם וחברה. רובין פוד, צילום: רובין פוד

מאחורי המיזם החיפאי עומדים האקטיביסט שי רילוב, המסעדן קובי קרולה והצלמת נועה קוזק.

הכול החל לפני שנתיים בארוחה המונית שיזמו השלושה, שהתבססה על מזון שעמד להיזרק. הקהל הרב, והרעב שהפגין למנות המקוריות ולחוויה של מעורבות חברתית משולבת בארוחה טובה, עודדו אותם להמשיך במאמצי הצלת המזון.

יחד עם צוות מסור של מתנדבים אנשי רובין פוד מגיעים לחקלאים, שווקים ומרכולים, ומצילים מבזבוז ירקות, פירות ומוצרי גלם אחרים ראויים לשימוש.

עד כה הם הצילו מעל חמש טונות של מזון והגיעו למעל 6,000 אנשים ברחבי הארץ שאכלו, האזינו, או לקחו חלק בפעילות. בתוך כך הקימו אנשי המיזם עמותה, הפיקו אירועים בסימן קיימות ומניעת בזבוז מזון, הרצו ובישלו ברחבי הארץ.

כעת מתכוננים ברובין פוד לשלב הבא - הקמת בית אוכל שמבוסס כולו על הצלת מזון, עם תפריט משתנה בהתאם לתוצרים הזמינים, שבו כל אחד יוכל לשלם כרצונו.

לשם כך הם יזמו קמפיין הדסטארט לגיוס 120 אלף שקל הדרושים להגשמת החזון. עד כה גויס חלק מהיעד באמצעות 270 תומכים - שזכו בתשורות דוגמת סינרים מעוצבים, ארוחת vip, כסאות על שמם בבית האוכל, סדנאות בישול ועוד.

לקמפיין נותרו כשבועיים וחצי וגם הקיבוצניקים מוזמנים להצטרף, ולתרום לצמצום תופעת בזבוז המזון בדרך חברתית, מהנה וטעימה.