הוא מגדיר עצמו שונה, יצירתי, חד חושים ורגיש. למרות חזותו העדינה עסק בג'ודו במשך 20 שנה, למד שירה קלאסית ואופרה, והוא מתקשר ומטפל בגוף ובנפש. הוא מעביר סדנאות למיניות בריאה לגברים ולנשים, חלקן בעירום מלא.

"נהניתי מכל רגע". שרפשטיין, צילום: עדי אורני

עמיחי שרפשטיין ממעגן מיכאל יתחרה ויבשל הערב (שני) בגמר מאסטר שף בערוץ קשת 12.

שרפשטיין (34), נשוי לג'ניה דודוצקין, לשעבר שחקן כדורעף מצטיין בקבוצת מטה אשר/עכו והספורטאי הבכיר הראשון שיצא מהארון במהלך 2013 בעוד הוא משחק בליגה הישראלית. שרפשטיין הוא גם אב לעדי – ילד בהורות משותפת עם אחת מחברות הקיבוץ.

נוסף על יכולת הבישול המרשימה שלו, שרפשטיין הוא גם אומן ופסל שמלמד פיסול קרמי בסטודיו הקיבוצי. בתחום הגסטרונומי מודבר בחובב ירקות ודגים ובשונא בשרים, שאת מנות הבשר שבישל במהלך התוכנית טעמו המתחרים ולא הוא.

שרפשטיין גדל על המטבח הרוסי ואוהב מאכלי עולם. בשלב השאלון שהוצג לו בידי קשת, השיב שהיה רוצה לבשל לדלאי למה. המאכל שהוא אוהב יותר מהכל פשוט: לחם שחור וחמאה עם פטריה בכל צורה. רק הקוויאר חורג מהשורה. המטבח שהכי מסקרן אותו הוא זה שלא קיים, ובעברו טעם גם צפרדעים, חגבים ורימות.

הוא יתחרה בגמר מול יהוידע נזרי ויהודה עמר, לאחר שבשלב חצי הגמר מנת הרביולי שקדי עגל ברוטב חמאה ולימון שלו זכתה לשבחי השופטים.

עמיחי, תחילת הדרך לא העידה על העתיד. אייל שני טען שאתה שחקן מזויף יותר מאשר בשלן אותנטי, ואמר שאתה צריך להוכיח את הכישרון לצד היומרה.

"נכון. הוא לא ראה בי מועמד מוביל לעבור לשלבים המתקדמים יותר, אבל בדיעבד הוכחתי שהבאתי באוכל שבישלתי משהו אותנטי ולא מזויף. הוא הודה בטעות שלו, ועובדה שזכיתי שמונה פעמים כמצטיין במשימות השונות.

"מיכל אנסקי אמרה לאייל שאני בעצם המראה שלו, וגם זה התברר כמדויק. שנינו אוהבים להמציא טעמים ומרקמים, לדבר על אוכל ברמה ספרותית וחושנית, להתייחס לתודעה לא פחות מאשר לטעם ולריח".

במשימות שלא אתה בחרת את חומרי הבישול נדרשת להכין מנות בשריות. איך עשית את זה?

"פעם אחת טעמתי מהבשר והצטערתי. היה לי טעם לא טוב בפה. נתתי לאחרים לטעום. במנה שהעלתה אותי לשלב הגמר הייתי צריך לבשל שקדי עגל וזה היה מתסכל וכמעט מייאש, אבל יש לי דמיון מספיק מפותח כדי להעריך איזה טעם יהיה למנה. נתתי ליהודה (עמר) לאכול כיסון ממולא אחד והוא אישר שהטעם טוב".

המנות שבישלת, המתוקות והמתובלות , הצטיינו בעיצוב מדהים שלא נעלם מעיני השופטים.

"אבל המחשבה שלי היא לא על עיצוב, אלא על סידור וצילחות שהם חלק בלתי נפרד מהאוכל. העין מרגישה לפני שאתה אוכל את הביס הראשון. נתתי שמות ותיאורים למנות כך שזה נכנס גם לתודעה.

המראה שלו. עם אייל שני באירוע חשיפת הנבחרת, צילום: עודד קרני

"אהרוני אמר שהוא לא אוהב שקוראים למנה שלא על פי המרכיב שלה, ואייל טען מנגד שהתודעה מכוונת את הגוף שמפריש אנזים של פירוק ושתהליך העיכול מתחיל מהחשיבה על האוכל. אני לגמרי מסכים איתו".

כבר בשלב הראשון של התוכנית הערכת שתגיע לגמר?

"ממש לא. אני שם בטעות. לא התכוונתי להגיע וזה לא היה חלום שהתגשם. תוך כדי המשימות הבנתי שמתגשם חלום. לא יכולתי לשער מה אומרת עבודה מול מצלמה כשאתה מבשל, ותוך כדי מדבר ועוד עובד בלחץ של זמן. אבל המפתח שלי הוא שנהניתי מכל רגע ולא סבלתי אפילו לשנייה.

"היו לי משימות קשות עם דמעות בעיניים ומכות של הראש בקיר, אבל פרצתי גם את המחסומים של עצמי. זה היה שיעור גדול במודעות עצמית. רק לאחר מכן גיליתי שגם השופטים אוהבים את זה".

ובחדר האוכל הקיבוצי כבר אפשר לבנות עליך?

"ממש לא. יש הבדל תהומי בין בישול מוסדי עם מאות מנות לבין בישול של מנה אחת. גם הפן הכלכלי מאוד שונה. אני לא בשלן, אלא אמן. כשאני צובע כד בזהב אין לי שיקולי חשבון. אני נחוש לעשות זאת.

"הבישול לכשעצמו לא מעניין אותי כמו הליך היצירה שלו. מאסטר שף לא הופך אותך לטבח, אלא בוחן את היכולות שלך לעמוד בלחץ זמן, באלתור, בהמצאת טכניקה וביציאה מטעויות תוך כדי בישול".

איך אתה מסכם את התקופה?

"זו היתה תקופה של טוטאליות אדירה בה לא עסקתי בפיסול ובאמנות, אלא רק בבישול ובמחשבות על בישול".

וההערכה שלך בנוגע לגמר?

"אני לא מתכוון להתיימר ולנחש, לא לגבי עצמי ולא לגבי השניים האחרים. אני יודע מה בישלתי כי זה כבר צולם, אבל יכול בהחלט להיות שבקו הסיום יהיו הנחתות שישנו את כל התמונה. אני מקווה לטוב".

תוכנית הגמר של העונה השביעית של מאסטר שף תשודר הערב (שני), בשעה 21:00, בקשת 12.

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו