כשהגננת של הבן שלי יהונתן התקשרה וביקשה חלופה בריאה ל"שלוקים" - שקיות המיץ הקפואות שהיו נוהגים לחלק לילדים בימים חמים בגן - קפצתי על ההזדמנות. ואיזה מזל שהיא שלחה אותי למטבח, כי מצאתי פתרון מושלם: קרטיבים ביתיים מפירות טריים, ללא צבעי מאכל וסוכר מוסף, והעיקר - עם טונות של אהבה. דקות להכין, כמה שעות במקפיא ואושר גדול בפה. גם לגדולים, אגב. בגן כבר אימצו אותם בשמחה, ועכשיו תורכם.

יהונתן צור מנען זולל קרטיב ביתי. דקות להכין ואושר גדול בפה. צילום: רן מנדלסון

אז מה אנחנו צריכים?
פירות טריים או קפואים
חלב קוקוס/ חלב רגיל/ חלב סויה/ מים
מתקן לקרטיבים
מקלות קרטיב
בלנדר

כמויות ל־8-4 קרטיבים (תלוי בגודל המתקן):
1.5 בננות
5 תותים קפואים
5-4 יחידות פטל קפוא
1/3 כוס חלב קוקוס

חותכים את הפירות הטריים לקוביות ומכניסים אותם עם הקפואים לבלנדר.
מוסיפים את חלב הקוקוס (או כל נוזל אחר שבחרתם).
טוחנים למרקם של שייק ומעבירים למתקן הקרטיב.
נועצים מקל קרטיב בכל תא ושולחים למקפיא לכמה שעות או ללילה שלם.

לפני ההגשה חשוב להוציא את הקרטיבים מהמקפיא ולחכות כמה דקות לפני ששולפים אותם.

האותיות הקטנות:
כל שילוב של שייק שאתם אוהבים יתאים. תגוונו חופשי עם כל פרי שבא לכם.
אפשר לשחק בכמות הנוזלים במתכון בהתאם למרקם של הקרטיב שאתם אוהבים.
אפשר ואפילו מומלץ לשלב את הילדים בהכנה. הם עפים על זה!
ניתן לחתוך פירות מראש ולהקפיא בצורת קוביות - כך יהיו לכם תמיד פירות זמינים מכל הסוגים.

שיהיה קיץ קריר וטעים.

הכותבת היא תזונאית קלינית, מנחה סדנאות בישול ומאמינה באוכל בריא, טרי, פשוט וטעים. בעלת קליניקה לייעוץ פרטני בקיבוץ נען, 054-7696100.
לשאלות ומתכונים נוספים מוזמנים לעמוד הפייסבוק והאינסטגרם