אז מה הערב? שוב חביתה־סלט־טונה־טוסט? עוד פעם פסטה בפעם המי יודע כמה? שגרה זה נחמד, עד שהיא נוגסת לכם בארוחת הערב המשפחתית. כי לפעמים בני הבית דורשים קצת עניין סביב שולחן האוכל, ותכלס? הם צודקים.

ממש ברגע כזה נולדה המנה הזו. ככה זה אצלי, המתכונים הכי טובים מבזיקים בכֹּלבו בין הפירות והירקות שעל המדפים. דלעת הערמונים תפסה לי את העין, והחלטתי להכניס אותה הביתה. שחקנית יפהפייה, שלא נמצאת אצלנו באופן קבוע במטבח. וואו, איזו החלטה מוצלחת זו הייתה! חוץ מהעובדה שהיא נראית מעולה, היא גם טעימה ברמות ופשוטה כל כך לתפעול!

אז קבלו מתכון לדלעת ערמונים במילוי קינואה, ועל הדרך עוד כמה רעיונות למילויים. וכמובן שכמו תמיד, המנה צבעונית, טעימה ומאוזנת מבחינה תזונתית.

דלעת ערמונים. טעימה ברמות ופשוטה לתפעול

דלעת ערמונים במילוי מיקס קינואה

מה צריך?

4 דלעת ערמונים
יוגורט טבעי
1/2 כוס קינואה אדומה
1/2 כוס קינואה לבנה
50 גר' גבינת פטה חתוכה לקוביות קטנות
זיתי קלמטה
שמן זית
לימון
כף סילאן טבעי
2 כפות צנוברים (לא חובה)
פטרוזיליה
עגבניות קצוצות

לעבודה:

מחמים תנור ל־220 מעלות.

חוצים כל דלעת ערמונים לשניים, ומורידים להן את הקצה כך שיוכלו לעמוד ישר על התבנית. בעזרת כפית מוציאים מכל דלעת את התוכן הסיבי ואת הגרעינים.

מניחים על תבנית עם נייר אפיה, מורחים במעט שמן זית ומפזרים קמצוץ מלח גס ופלפל שחור גרוס.

אופים כ־30 דקות עד שהדלעת מתחילה להזהיב.

לפני האפייה. שחקנית יפהפייה

במקביל מתחילים להכין את הקינואה:

מבשלים בשני סירים נפרדים קינואה אדומה וקינואה לבנה. טיפ לממהרים - בסוף!

איך מבשלים? כמו אורז. מניחים את הקינואה במסננת ושוטפים אותה היטב. מטגנים בסיר עם מעט שמן זית, מוסיפים מים (על חצי כוס קינואה - 3/4 כוס מים), מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים כ־20 דקות. אחרי 15 דקות לערבב ולטעום. כשהקינואה מוכנה מעבירים למסננת ומסננים את הנוזלים שנשארו.

לאחר שהתקררה הקינואה מרכיבים את המיקס:

מערבבים בקערה קינואה אדומה ולבנה, מוסיפים פטה, זיתי קלמטה מגולענים, צנוברים, עגבניות קצוצות, פטרוזיליה ומתבלים בשמן זית, לימון, כף סילאן, מלח ופלפל, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

להגשה:

ממלאים כל חצי דלעת בכף יוגורט גדושה וב־4-2 כפות תערובת מיקס קינואה ומקשטים מעל עם קצת עגבניות קצוצות.

בתיאבון! אוכלים בכף, עד הקליפה של הדלעת, ומתענגים על כל ביס.

אותיות קטנות ורעיונות:

* לממהרים ולרוצים לחסוך בכלים - אפשר לבחור קינואה בצבע אחד.

* אם נשאר לכם מהמילוי של מיקס הקינואה, שמרו בקערה אטומה במקרר; הקינואה נהדרת לאכילה בתור סלט.

* אפשר למלא את דלעת הערמונים בשלל מילויים: פטריות ובצל מוקפצים עם גבינות, רק יוגורט וקצת שמן זית וככל העולה על דעתכם.

הכותבת היא תזונאית קלינית, מנחה סדנאות בישול ומאמינה באוכל בריא, טרי, פשוט וטעים. בעלת קליניקה לייעוץ פרטני בקיבוץ נען, טל' 054-7696100.

לשאלות ולמתכונים נוספים: פייסבוק  
אינסטגרם