כדורי בשר בקמח חומוס קלוי עם מילוי של צנוברים ברוטב חמצמץ עם עלי מנגולד. תבשיל נהדר ומיוחד מהמטבח הפרסי. אני מאוד אוהב רוטב חמצמץ, אבל אפשר לעדן את החמיצות ברוטב רימונים או סילן - שלוש אופציות לתבשיל, כל אחת והמנעד שלה. והכי חשוב: הסיר תאווה לעיניים ולחך.

 צילום: ריאן

כדורי בשר בקמח חומוס קלוי ומילוי צנוברים

החומרים לקציצות:

חצי קילו בשר טחון

חצי כוס קמח חומוס קלוי

3 כפות בורגול דק, מושרה במים רותחים ומסונן

כפית אבקת אפייה

פלפל שחור גרוס

צ'ילי גרוס (לא חובה)

מלח

3/4 כוס צנוברים קלויים או מטוגנים עד להשחמה יפה

צילום: ריאן

לרוטב:

חבילת עלי מנגולד - שטופה ומסוננת - מפרידים את הגבעולים מהעלים

8 שיני שום חצויות

כפית פלפל שחור

חצי כפית שטוחה כורכום

מיץ מחצי לימון (או לימון שלם)

4 כפות רכז רימונים (או סילן, למי שאוהב מתוק)

מעט שמן לטיגון

2 כוסות מים רותחים 

אופן ההכנה:

 מעבירים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים בפולסים 5-4 פעמים. מעבירים לקערה ולמקרר לכ־30 דקות.

מכינים מהתערובת כדורי בשר עגולים ובינוניים (בגודל של אגוז מלך). יוצרים גומה באמצע, דוחסים פנימה כפית צנוברים קלויים וסוגרים.

מגלגלים שוב בעדינות עד לקבלת כדור עגול יפה ושלם. הראשון והשני יוצאים קצת עקומים ואחר כך מסתדר.

 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־170 מעלות לכ־18 דקות. מניחים בצד.

עוברים להכנת הרוטב. בסיר שטוח מחממים מעט שמן, מוסיפים את גבעולי המנגולד ומטגנים כחמש דקות.

צילום: ריאן

מוסיפים את השום ומטגנים יחד כמה דקות, מוסיפים את המים הרותחים ומתבלים (כולל מיץ הלימון ורכז הרימונים). מערבבים ומשפרים טעמים לפי הצורך.

 מוסיפים את כדורי הבשר ואת עלי המנגולד, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש וממשיכים עוד כ־30 דקות. אורז לבן משלים את החגיגה, אבל גם כל תוספת אחרת.