בורגול. חומר גלם זמין ופשוט שצובר תאוצה בשנים האחרונות. מוכר ומזוהה כמטבח הערבי, אבל עבורי הוא הבית, מהמקורות שלי, מהמטבח האורפלי - סוריה וטורקיה, מטבח עילי.

צילום: ריאן

אין סוף שימושים יש לחומר הגלם הנפלא הזה, והפעם בחרתי להביא מתכון פשוט ומהיר - בורגול עם אטריות דקות, אוכמניות, אגוזים ושקדים. לצידו הצמדתי סלט אורפלי נהדר עשיר טעמים ומתובל ברכז רימונים, חומר גלם נוסף ונפלא מהמטבח הסורי־טורקי. לשני השחקנים האלה הוספתי קרם יוגורט מתובל, והנה לכם ארוחת בריאות מושלמת.

בורגול הפתעות

2 כוסות בורגול גס (עדיף גס ממש)

2 חופנים נדיבים של אטריות דקיקות

כוס אוכמניות או צימוקים או מה שאוהבים (עדיף לא מסוכרים או בסוכר טבעי)

2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

כפית פלפל שחור גרוס

2 כפיות כוסברה יבשה טחונה

מלח

מעט שמן לטיגון

לקישוט

3/4 כוס אגוזי מלך

3/4 כוס שקדים קלופים חצויים

מעט שמן

מעט צ'ילי גרוס (לא חובה)

אופן ההכנה:

 משרים את הבורגול במים רותחים (עד כדי כיסוי ויותר). לאחר שהמים נספגו מוסיפים עוד כחצי כוס מים רותחים ומניחים בצד.

 במחבת גדולה ורחבה מטגנים את הבצל עד זהוב, מוסיפים את האוכמניות ומטגנים יחד כמה דקות.

 במחבת אחרת מחממים מעט שמן ומטגנים את האטריות עד שחום עמוק ויפה. חשוב לעבוד עם אש נמוכה וצמוד למחבת, להשגיח ולערבב כל הזמן תוך כדי (שלא יישרף). מעבירים למסננת לכמה דקות.

 מוסיפים את הבורגול המושרה למחבת הבצל והאוכמניות ומטגנים יחד כמה דקות. מוסיפים את האטריות, מתבלים, מערבבים בעדינות ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה. מעבירים לתנור שחומם מראש ל־130 מעלות לכחצי שעה נוספת.

 בזמן הזה כדאי לטגן את השקדים ואת אגוזי המלך עד לקבלת צבע יפה. מעבירים למסננת ומפזרים בעת ההגשה. 

צילום: ריאן

סלט אורפלי

3 עגבניות בשלות קצוצות

חבילת פטרוזיליה קצוצה דק

לימון קלוף קצוץ ללא חרצנים

בצל סגול קצוץ דק

מיץ מחצי לימון או לפי הטעם

6-4 קוביות קרח

3-2 כפות רכז רימונים

מלח

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים יחד. לערבב בעדינות כדי שהסלט יישאר יפה ופתוח. טועמים ומשפרים טעמים. במידת הצורך מוסיפים את קוביות הקרח ומעבירים למקרר לכחצי שעה. בעת ההגשה מפזרים גרגירי רימון. 

קרם יוגורט

2 כפות לבנה

2 כפות גבינה לבנה 5%

גביע יוגורט (עדיף 4.5%)

גביע שמנת

גביע אשל

4 כפות שמן זית

3 כפות חומץ

2 שיני שום כתושות

מלח

אופן ההכנה:

מערבבים בעזרת מטרפה את כל החומרים יחד עד לקבלת קרם חלק. בהגשה כדאי לקשט במעט שמן זית איכותי, כמה גרגירי רימון, ואפשר גם שקדים ואגוזים קלויים.