אנשי המבשלה (מימין: ניתאי לפלר, יוגב נתן, עפר פקרמן). "הזכייה שלנו בתחרות כאלופי האלופים מעידה שאנחנו והבירה שלנו בכיוון הנכון"

שמו של קיבוץ עין השלושה, הסמוך לגבול רצועת עזה, עולה לא פעם בימים מתוחים, ולרוב בהקשרים לא משמחים. האיום מירי רקטות מוחשי ונוכח, אבל בקיבוץ הארגנטינאי חיים אנשים שאוהבים את החיים, משתדלים לצקת לתוכם דברים טובים ומוזגים ליטרים של אופטימיות.

אל היין המקומי המשמח לבב אנוש (שמייצרים כבר שנים רבות ביקב הקרוי על שם הקיבוץ), הצטרפה בשנים האחרונות שחקנית חיזוק חדשה - בירה. במבשלה פרטית שהקימו שני בני הקיבוץ עם חבר ממושב קדרון, תחת השם סברסה (שילוב של סברס וסרבסה - שזה בירה בספרדית), מתבשל ומשתבח לו בעין השלושה מותג בירה רענן בן שש.

לאחרונה הביאה המבשלה כבוד גדול, אחרי שהוכיחה שמקימיה יודעים את המלאכה. בתחרות בישול בירה ביתית שהתקיימה בבאר שבע תחת השם מב"שלים brewing, זכתה אחת הבירות של סברסה כמצטיינת מתוך עשרות הבירות שנשלחו לתחרות מעשרים מבשלות בדרום.

"בינתיים הבירות שלנו נמכרות במחיר של עשרה שקלים בממוצע לחברי קיבוץ ולחברים מהלימודים, אבל אולי נגדיל את הייצור בעקבות הביקוש"

הבירה הזוכה, טייגר פוני שמה, מתוארת כפירותית בטעמה, עם ניחוחות של אשכולית אדומה ולימון ובעלת מרירות עשבונית.

שני השותפים מעין השלושה העומדים מאחורי המיזם הם ניתאי לפלר (29), סטודנט לתואר שני בכימיה, ויוגב נתן (32), סטודנט בספיר הלומד טכנולוגיות מים. אליהם הצטרף מאוחר יותר עופר פקרמן (25) מקדרון.

"זה היה לפני שש שנים בערך, כשהקמנו מבשלה בשיתוף פעולה עם יצרני היין מהקיבוץ", נזכר יוגב נתן. "התחלנו לייצר שלושה סוגים שונים של בירה, אחר כך התפתחנו לשבעה סוגים, ולאחרונה כבר בישלנו תוך כדי ניסיונות וטעימות אין־סופיים 13 סוגים שונים של בירה ביתית. לתחרות בבאר שבע שלחנו שש בירות, ואחת מהן נבחרה כמצטיינת".

איך הייתה ההרגשה להתבשר על הזכייה?
"היינו בחתונה של חבר. הגשנו בה טעימות לאורחים כשהגיעה ההודעה שזכינו בתחרות. זה כבוד גדול ובעיקר זריקת מרץ להמשך הדרך. בינתיים הבירות שלנו נמכרות במחיר של עשרה שקלים בממוצע לחברי קיבוץ ולחברים מהלימודים, אבל אולי נגדיל את הייצור בעקבות הביקוש. אנחנו עכשיו אחרי חודש וחצי של מאמץ מרוכז לבשל 600 ליטרים של בירה, ובשבת האחרונה בקבקנו את הבקבוק האחרון בסדרה".

מתי אתם מתפנים לייצר את הבירה?
"אנחנו נפגשים בעיקר בסופי שבוע, ועם המון הקרבה ולחץ זמן מבשלים את הבירות שלנו. לא מדובר רק בשמרים ובכישות, שעליהם מבוסס המשקה, אלא גם בטיב המים. אנחנו בודקים מינרלים במים כדי שהמשקה יהיה באיכות מעולה. כך אנחנו מייצרים בירה בלגית, בירה לבנה, בירה בסגנון צ'כי ועוד.

"אין לנו שאיפות להפוך לעסק מסחרי, אלא רק לכסות עלויות ייצור. פעם הייתה טענה שאין בדרום בירה טובה שאפשר לשתות, בניגוד למרכז, וכיום הפכו המבשלות למעצמה של המשקה האלכוהולי. הזכייה שלנו בתחרות כאלופי האלופים, מעידה שאנחנו והבירה שלנו בכיוון הנכון. לאחר לגימה של בקבוק או שניים, גם המצב הביטחוני מחוץ למבשלה נראה קשה פחות".