מסעדת כפות תמרים באילות משמשת גם כחדר האוכל של הקיבוץ. כך יכולים אורחי המקום ליהנות מצד אחד מאוכל של מסעדה, ומנגד להרוויח גם את האווירה הייחודית של חדר אוכל.

40 דקות בתנור וזה מוכן. עוף ממולא באורז ריזוטו, צילום: באדיבות כפות תמרים

ברקע נישאים הרי אדום המרהיבים, עצי דקלים, מדשאות מטופחות וצמחיה רעננה שיוצרים יחד נווה מדבר. השף ידוע בזכות היצירתיות הרבה שבה הוא משלב בין מאכלי עמים שונים לקולינאריה עדכנית.

במסעדה מקום לכ-300 סועדים, והיא מהווה בחירה מועדפת הן על קבוצות והן על אנשים פרטיים המגיעים לסעוד מרחבי הארץ.

היא פועלת בסגנון בר חופשי בתפריט מגוון ומשתנה: דגים טריים על גחלים, בשרים עסיסיים, תבשילים אסייתיים, תבשילי קדירה, תפריט ילדים ועוד.

שעות פתיחה:

ארוחות בוקר – 07:00 עד 10:00

ארוחות צהריים (א'-ה) – 12:00 עד 15:00

יריד אוכל שישי – 09:00 עד 14:00

ארוחת ערב שבת – 19:00 עד 21:00

* המסעדה כשרה

המנה הנמכרת ביותר בקייטרינג שישי, ואחת מהמנות האהובות על חברי הקיבוץ היא ירך עוף ממולא באורז ריזוטו. הנה המתכון לחמש מנות:

מרכיבים:

5 ירכי עוף מפורקות מעצם
1 ק"ג אורז ריזוטו מוקפץ עם פטריות, בצל מטוגן וצנוברים קלויים
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
תנור מחומם מראש על 180 מעלות

רוטב:
200CC  סילאן
300 CC יין לבן חצי יבש
ראש שום כתוש

*ניתן להוסיף לרוטב פירות יבשים ומקלות קינמון (לא חובה)

אופן ההכנה:

מכינים אורז ריזוטו על פי ההוראות שעל גבי האריזה, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים לריזוטו פטריות מוקפצות, בצל מטוגן וצנוברים קלויים.

ממלאים את ירכי העוף בריזוטו שהכנו ויוצרים מכל יחידת עוף כדור.
מורחים כל כדור ברוטב ומניחים במגש.
מכניסים את התבנית עם העוף לתנור ל-20 דקות.
מורחים עוד מהרוטב על הירכיים ומכניסים שוב לתנור ל-20 דקות נוספות.

רוצים להופיע באתר עם מתכון מנצח מחדר האוכל שלכם? כתבו לנו.